Лісгоспи Франківщини передали в зону бойових дій 41 автомобіль від початку вторгнення рф

Новини, Суспільство

За результатами першого кварталу 2022 року державними лісогосподарськими підприємствами, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, заготовлено 144 тис. куб.м лісопродукції. Із загального обсягу заготовленої деревини реалізовано в круглому виді 138,47 куб.м деревини.

Обсяг реалізації продукції складає 282,7 млн грн, а це 155 % до обсягу реалізації минулого року, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«Всі підприємства управління здійснюють реалізацію деревини виключно у спосіб передбачений діючим на сьогодні законодавством України використовуючи ринкові інструменти. Продаж деревини здійснюється через аукціони на ліцензованих біржах, що дає можливість реалізовувати деревину за ринковою ціною, – зауважує Андрій Шпундра, заступник начальника управління. – При реалізації за допомогою біржових торгів ціна деревини залежить насамперед від загального попиту та пропозиції, і формується виключно учасниками ринку під час торгів, контрагенти заключають контракти за однаковими для всіх учасників правилами, забезпечується рівна доступність до торгів всіх учасників, торги відбуваються за певним алгоритмом, за єдиними правилами для всіх».

Від початку воєнного стану держлісгоспи Франківщини передали в зону бойових дій 41 автомобіль високої прохідності первісною вартістю 6,9 млн грн.

У постійному режимі Збройним силам України надається допомога з постачання лісоматеріалів для облаштування фортифікаційних споруд, а саме: 2,7 тис. куб.м лісоматеріалів круглих, 57 куб.м пиломатеріалів, 705 куб.м дров на загальну суму 3,95 млн грн.

З початку військових дій прийнято на проживання в лісництвах лісогосподарських підприємств понад 400 переміщених осіб зі східних регіонів, 167 працівників лісогосподарських підприємств області боронять цілісність та незалежність України.

З початку війни державні лісогосподарські підприємства Франківщини працюють у посиленому режимі. До зведеного бюджету сплачено 108,4 млн.грн., сума сплачених податків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 36,9 млн.грн, або на 51,6 %.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.