Ветеран бойових дій Олег Климишин з Сівки-Калуської вирощує квасолю “Королівський Ясь” (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Олег Климишин, ветеран АТО (ООС), колишній голова Сівка-Калуської сільської ради, патріот та працелюб, знайшов улюблену справу на рідній землі.

Після того життя дуже змінилося, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Андрія Найду.

У 2014 році Олег Климишин пішов добровольцем на фронт. А наприкінці жовтня біля Донецька отримав важке поранення в голову. Після того життя дуже змінилося.,  посиланням на міського голову Андрія Найду.

“Було страшно, — зізнається Олег, — залишитися нікому непотрібним. Шукав справу, де можна було себе реалізувати”.

Пару років назад познайомився з Андрієм з Львівської області, який займався вирощуванням квасолі сорту “Королівський Ясь”. Вирішив спробувати. В перший рік ділянка була невелика, власні кошти не вкладалися, оскільки посадочний матеріал дали безоплатно. І урожай був невеликий. А вже минулого року зібрали та налущили близько 200 кг квасолі.

На ділянці працює вся родина. Дотримання розробленої технології вирощування культури сприяє швидкій та ефективній праці. В планах пана Олега створити цілий бізнес, адже вважає, що якщо залучити ще таких охочих вирощувати квасолю, скооперуватися, то можна непогано й заробити. Адже на цю культурну рослину є попит. І чим більше її виростиш, тим більше можна і отримати коштів.

Тому закликає приєднуватися, робити перший крок, а він залюбки поділиться досвідом.

Вважає, що ця справа для людей 50+, оскільки не потребує важких фізичних зусиль.

І якщо все роботи з великим бажанням, то будь-яка справа приречена на успіх.

У випуску передачі “Фазенда»” Калуського міського телебачення — всі секрети про успіх родини Климишин.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.