Для переселенців на Прикарпатті збудують сто тисяч квадратних метрів житла (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині для родин, що втратили оселі через війну буде зведено сто тисяч квадратних метрів житла. Керівництво області розглядає можливість викупу вже готових квартир під ці потреби.

Про це заявила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

«Майже сто тисяч квадратних метрів житла ми плануємо побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання.

Квартири внутрішньо переміщеним особам надаватимуться з ремонтом та будуть мінімально оснащені технікою та меблями. Розглядається й можливість викупу вже готових квартир, – розповіла очільниця області.

Після того, як будуть відновлені будинки переселенців, у містах, де вони проживали і до яких вони повернуться, ці квартири надаватимуться військовослужбовцям та загалом усім, хто стояв у черзі на житло».

Світлана Онищук наголосила на налагоджені співпраці з міжнародними партнерами щодо комплексної реконструкції, ремонту та оснащення гуртожитків, задля того, щоби до кінця літа переселити туди людей, котрі на даний час проживають у центрах, розгорнутих на базі закладів освіти.

«Нам вкрай важливо забезпечити внутрішньо переміщених осіб житлом для довготривалого проживання», – наголосила Світлана Онищук.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.