Коломияни мають знищити борщівник на своїх ділянках, інакше платитимуть компенсацію

Новини, Суспільство

У Коломиї на комісії ТЕБ та НС напрацювали план роботи щодо знищення борщівника у громаді.

Про це повідомив голова Коломийської громади Богдан Станіславський, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

За його словами, міська рада знає про деякі місця, де росте борщівник, та не всі. Є багато приватних територій, які заросли цією отруйною рослиною. Мешканці громади можуть допомогти виявити такі ділянки. Інформацію надсилайте за посиланням – https://forms.gle/yXk52oqcaJp4Y6nW8 або дзвоніть за номером «гарячої лінії» 0 800 50 33 03.

“Далі ми будемо визначати, кому саме належить земля, що заросла борщівником, та наголошувати на необхідності упорядкувати цю територію. Якщо результату не буде, то за справу візьмуться працівники комунального підприємства «Зеленосвіт». Але власникам у будь-якому випадку доведеться оплатити ці роботи. На ділянках комунальної власності небезпечна рослина також буде знищуватись силами «Зеленосвіту», – пояснює Станіславський. – Прошу кожного зрозуміти, що боротися з борщівником треба спільно. Об’єднавши зусилля, це вдасться зробити. Міська рада знищить борщівник на комунальних землях, але чи буде результат, якщо із приватних територій постійно насіватимуться нові рослини? Ні! Тому і важливо, щоб кожен пильнував свою землю”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.