Перерахунок пенсій: наскільки зростуть виплати у червні

Новини, Суспільство

Пенсійний фонд України проведе плановий перерахунок пенсій пенсіонерам, які працюють.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку

Додаткові виплати почнуть надходити з червня 2022 року.

«Наразі ми проводимо автоматичне перерахування пенсій працюючим пенсіонерам», — зауважила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

За словами посадовиці, сьогодні є складнощі по звітності роботодавців, де працюють пенсіонери.
«Тому за травень Пенсійний фонд зробить перерахунок, і працюючі пенсіонери починаючи з червня будуть отримувати перераховані пенсії, але виплати будуть йти й за квітень, і за травень.
Адже згідно з законодавством автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться з квітня.
З червня пенсіонери, які працюють, отримають підвищення», — додала Лазебна.
Щоб дізнатися, яким буде підвищення, потрібно використовувати індивідуальний коефіцієнт заробітку. Його можна дізнатися телефоном в Пенсійному фонді або через онлайн-кабінет на сайті ПФУ. Звертатися до Фонду за самим перерахунком не потрібно.

Зауважимо, що працюючим пенсіонерам не виплачують надбавки та доплати, наприклад, за непрацездатних членів сім’ї, проживання на територіях радіоактивного забруднення тощо.

Нагадаємо, Пенсійний фонд проведе плановий перерахунок у 2022 році. Додаткові виплати зможуть отримати люди, які вийшли на пенсію протягом останніх двох років та продовжують працювати.

У 2021 році Пенсійний фонд України також провів перерахунок пенсій пенсіонерам, які працюють. Тоді перераховували пенсії 633 тисячам пенсіонерів, збільшили пенсії — 313 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 гривні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.