На Івано-Франківщині перекинулася вантажівка з мінеральним добривом (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

У Снятині, що на Івано-Франківщині, перекинулася вантажівка. Внаслідок ДТП вилилася карбамідна аміачна селітра.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  повідомлення  на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду рятувальники отримали 1 червня о 10:38. На місце події вирушили надзвичайники зі Снятина та села Вовчківці. Також прибули працівники радіаційного, хімічного та біологічного захисту Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

Як йдеться у повідомленні, вантажівка ГАЗ-53 перевозила пластмасову місткість об’ємом 6 м³ з карбамідною аміачною селітрою. Через перекидання кузова ємність розгерметизувалася і рідина витекла на землю. Працівники фірми перевізника змили міндобриво з дороги водою до приїзду надзвичайників.

На Івано-Франківщині перекинулася вантажівка з мінеральним добривом

Через перекидання кузова ємність розгерметизувалася і рідина витекла на землю.

“Рятувальники огородили місце події, від’єднали клеми акумуляторної батареї вантажівки, щоб запобігти загорянню”, — пишуть рятувальники.

Спеціалісти Івано-Франківського лабораторного центру МОЗ на місці відібрали проби ґрунту та провели заміри повітря. Перевищень гранично допустимих концентрацій шкідливих чи небезпечних речовин вони не виявили, загрози навколишньому середовищу та населенню немає. В аварії ніхто не травмувався, йдеться в дописі.

До ліквідації наслідків ДТП залучили вісьмох надзвичайників та два спецавтомобілі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.