У Калуші затримали інтернет-агітаторку, яка публікувала антиукраїнські дописи на замовлення Росії – СБУ

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Водночас на тлі військових невдач російської армії в Україні вона відредагувала частину своїх матеріалів у соцмережах. Жінці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

У Калуші Івано-Франківської області викрили та затримали агітаторку, яка в соцмережах виправдовувала російську агресію та закликала українців здаватися. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на повідомлення пресслужби обласного управління СБУ.

За даними слідства, у своїх дописах мешканка Калуша стверджувала, що причиною російської агресії стала політика «русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму», яку нібито проводила Україна. Також вона переконувала інтернет-користувачів, що нібито цивільні авто, які намагалися евакуюватися з-під Києва, «розстрілювали українці», «Азов» мародерствував у Маріуполі», будинки в мирних містах «обстрілює тероборона» тощо.

Правоохоронці встановили, що дописи жінка створювала на замовлення росіян і отримувала за це гроші. Водночас на тлі військових невдач російської армії в Україні вона відредагувала частину своїх матеріалів у соцмережах.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України. За рішеннням суду жінку арештували. Їй загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Кропивницькому проросійському агітатору винесли вирок зі списком літератури до вивчення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.