СБУ в Івано-Франківській області виявили ще одного колаборанта

Кримінал, Новини

Служба безпеки України викрила жителя Старобільського району Луганської області на співпраці з агресором.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Після повномасштабного вторгнення росії та тимчасової окупації частини території Луганської області чоловік склав «присягу» підконтрольному російській федерації терористичному угрупованню т.зв. «ЛНР».

На даний час колаборант служить у штаті так званого «Старобільського РОВД МВД ЛНР».

Слідчі СБУ за процедурою заочного досудового розслідування оголосили пособнику окупантів підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Досудове розслідування веде слідчий відділ 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.