ФСБ рф хотіла скомпрометувати ОБСЄ та звинуватити у шпигунстві на користь України – СБУ

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство
Служба безпеки України зірвала спецоперацію Федеральної служби безпеки росії, спрямовану проти Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). рф хотіла звинуватити працівників місії на окупованих районах півдня та сходу України у необ’єктивності.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ   з посиланням на повідомлення 30 травня  речника СБУ Артем Дехтяренко у Telegram.

Спецслужби росії провели серію провокацій у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України, заявив Дехтяренко, плануючи зробити постановкові сюжети для ЗМІ, щоб звинуватити працівників ОБСЄ у нібито шпигунстві на користь СБУ.

“Для збору “доказової бази” загарбники незаконно вривалися до помешкань працівників ОБСЄ та “вибивали” з них компрометуючу інформацію”, – сказав він.

Зокрема, у тимчасово окупованому Херсоні співробітники ФСБ представилися співробітниками СБУ, та змусили члена моніторингової місії співпрацювати з ними.

“Із 16-го до 23 травня співробітники ФСБ, погрожуючи вбивством, змусили працівників місії на камеру “свідчити” про пограбування офісу нібито українськими правоохоронцями”, – ідеться у повідомленні СБУ. Але саме росіяни до цього грабували його п’ять разів, зазначив речник Служби безпеки.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) – неозброєна цивільна місія, яка спостерігала за ситуацією в усіх регіонах України, розпочала роботу 29 липня 2014 року, після початку війни на Донбасі.

28 квітня ОБСЄ заявила, що закриває спеціальну моніторингову місію в Україні. Це рішення ухвалили після того, як РФ у березні заблокувала продовження мандата місії.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.