Виплати військовим в Україні: чи заплатять захисникам, які потрапили в полон

Новини, Політика, Суспільство

Розповідаємо, чи отримають грошові виплати українські військові, які потрапили в полон до росіян.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення міністра оборони Олексія Рєзнікова у відеозверненні.

Після почтаку повномасштабної війни українські військовослужбовці, які захищають нашу країну від російського вторгнення, отримують додаткові доплати від 30 до 100 тисяч грн. На винагороду за захист України можуть розраховувати й ті бійці, які потрапили в полон до російських терористів.

За його словами, якщо військовослужбовець перебуває у полоні, то виплати за військову службу можуть отримати члени його сім’ї. Йдеться як про фіксоване щомісячне грошове забезпечення, так і про додаткові винагороди за виконання завдань, які нараховують теж щомісячно.

“Необхідно не тільки переконатися, що наш воїн у полоні, скажімо, побачити його на відео. Слід у певному порядку зафіксувати цей факт. Щоб надалі все працювало як годинник”, – пояснив він.

Як зазначив Олексій Резніков, гроші будуть видані після отримання наказу про службове становище військовослужбовця.

Щоб дізнатися всі деталі, українцям пропонують дзвонити за цими номерами Міністерства оборони: (044) 271-35-59 (пн-пт з 9.00 до 16.00, з 12.00 до 13.00 – обідня перерва).

Спеціальні пенсії для тероборони

Учасники тероборони в Україні отримають статус ветерана війни та зможуть претендувати на спеціальні пенсії.

Чоловікам дозволять йти на пенсію у 55 років, якщо є 25 років стажу, жінкам – у 50 років, якщо є 20 років стажу.

Крім того, захисники зможуть розраховувати на певні надбавки:
  • 25% мінімальної пенсії для учасників бойових дій;
  • від 30% до 60% мінімальної пенсії для тих, хто отримав інвалідність.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.