Війна може повторюватись: Зеленський пропонує створити для України договір з безпеки

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

З огляду повномасштабне вторгнення Російської Федерації, Київ прагне посилити власну оборону і хоче створити такі умови, щоб люди та бізнес не боялися розвиватися в Україні.

Про це під час виступу в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

“Війна може повторюватися, впевнений у цьому. Ми повинні зробити так, щоб люди і бізнес не боялися розвиватися в нашій країні”, – переконує Зеленський.

За його словами, Україна дуже дорого платить за свою боротьбу за свободу та незалежність,

“Наше завдання – зробити найсучаснішу систему ППО, найсучаснішу мультисистему безпеки. Наше завдання – мати договір щодо безпеки з іншими країнами, яким ми довіряємо, бажано, щоб він був ратифікований у парламентах держав стратегічних партнерів, щоб будь-які плани агресора про вторгнення в Україну припинялися ще до входу на нашу землю”, – заявив глава держави.

Як відомо, низка країн вже погодилася стати гарантом безпеки України. Зокрема, Туреччина, Італія та Франція запевняють, що що готові гарантувати безпеку Києв і нейтральний стату України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський не виключив, що мирного договору з Росією може і не бути, якщо зірветься обмін військових, які вийшли з “Азовсталі”, і якщо виявиться, що противник влаштував на Донбасі таку ж розправу над мирними жителями, як у Київській області.

Раніше в британській розвідці повідомили, що Росія може продовжити масовані артилерійські обстріли українських міст, щоб не ризикувати бойовими літаками й активізувати наступ на Донбасі.

Як відомо, 22 травня окупаційні війська Російської Федерації обстріляли касетними снарядами Миколаїв. Міська влада закликала городян бути обережними.

Крім того, російські військові замінували мости й дороги, якими мешканці Херсонщини намагаються виїхати на вільну від окупантів територію.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Після цього Верховна Рада запровадила воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію та утворив Ставку Верховного головнокомандувача.

До слова, у деяких областях України запровадили комендантську годину, як вимушений крок в умовах війни.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.