До вересня російські сили занепадуть і Україна зможе їх витіснити, – генерал США у відставці Ходжес

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Під кінець літа російські сили занепадуть та Україна матиме достатній потенціал для початку контрнаступу, щоб витиснути російські сили принаймні до лінії 23 лютого.

Про це заявив в інтерв’ю Голосу Америки колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, інформуєє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Цензор.НЕТ.

“Вони не змогли досягнути всіх своїх цілей. Міністерство оборони показало себе як корумпована інституція, а їхні солдати – як вбивці, які використовують зброю проти цивільних об’єктів. Потім Путін навіть дав почесні гвардійські звання бригаді, причетній до вбивства цивільних у Бучі”, – зауважив Ходжес.

Він констатував, що армія РФ дійсно захопила території та завдає величезної шкоди економіці України, зокрема блокують експорт зерна.

“Попереду ще багато викликів, але нічого з цього не можна назвати перемогою для Росії, зважаючи на те, які цілі ставив Кремль перед собою. Відверто кажучи, я думаю, що Росія не може продовжувати робити те, що вони роблять нескінченно. Думаю, кульмінація настане десь наприкінці літа, коли в них закінчаться люди, амуніція та воля до боротьби”, – підкреслив генерал.

Відповідно до даних аналітичних медіа, Росія щодня витрачає на війну проти України близько 900 млн доларів.

“З такими боями, втратами амуніції та військових, думаю, що під кінець літа – кінець серпня, початок вересня російські сили занепадуть та Україна матиме достатній потенціал для початку контрнаступу. Щоб витиснути російські сили назад принаймні до лінії 23 лютого. Думаю, це станеться до вересня”, – уточнив Ходжес.

Він наголосив, що для цього Захід має продовжувати підтримувати Україну.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.