Глава Пентагону розповів Резнікову про розмову із Шойгу

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство
Міністр оборони США Ллойд Остін 16 травня провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим, вони обговорили поточну ситуацію на фронті.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ, з посиланням на  повідомлення Остіна в Twitter.

“Сьогодні я знову говорив з Олексієм Резніковим, щоб обговорити ситуацію на полі бою та потреби України. Я поінформував його про свою телефонну розмову 13 травня з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та підтвердив нашу непохитну підтримку суверенітету та безпеки України”, – написав Остін.

Остін 13 травня провів першу за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну розмову із Шойгу. Він закликав російського міністра до негайного припинення вогню в Україні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)
Контекст:
— Після повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну країни Заходу збільшили постачання українським військовим летального озброєння та іншої оборонної продукції.

— Військову допомогу Україні надає понад 30 країн, повідомляв держсекретар США Ентоні Блінкен 7 квітня.

— Разом протягом двох місяців повномасштабного вторгнення РФ союзники Києва виділили на зміцнення обороноздатності України понад $5 млрд, повідомив глава Пентагону 26 квітня. За словами Остіна, у цю суму входить допомога від США в розмірі $3,7 млрд.

— Резніков і Остін регулярно обговорюють надання зброї Україні та ситуацію на фронті.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.