На Прикарпатті за даними СБУ засудили двох бойовиків ОРДЛО (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Контррозвідка СБУ встановила двох ворожих розвідників – у Франківську їх заочно засудили до 14 та 15 років ув’язнення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  повідомлення  управління СБУ в Івано-Франківській області.

Мешканка Луганська Ганна Ніколаєнко брала участь у захопленні будівлі управління СБУ в обласному центрі у 2014 році. Очолила угруповання, яке у складі так званого «третього Станично-Луганського батальйону ВДВ ДШБ» вело бойові дії проти українських військових.

У подальшому воювала у складі відділення артилерійської розвідки так званої «10 окремої артилерійської бригади 2 армійського корпусу НМ ЛНР». Відбирала вогневі позиції для стрільби, коригувала обстріли підрозділів Збройних Сил України. На посаді старшини батареї управління вогнем артилерії займалася забезпеченням речовим майном та комплектуванням кадрами. На цей час служить у штабі цього незаконного збройного формування.

Злочинницю засуджено до позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна.

Громадянин України Андрій Хомутовський вступив до підконтрольного південному військовому округу росії «2 армійського корпусу ЛНР» в березні 2015 року. Був зарахований на посаду командира відділення взводу управління вогнем артилерії (відділення артилерійської розвідки) гарматного артилерійського дивізіону.

З 2015 по 2017 роки брав участь у бойових зіткненнях з силами АТО-ООС в районі населених пунктів Первомайськ Луганської області та Дебальцево Донецької області. Коригував вогонь ворожої артилерії під час обстрілів в районі населених пунктів Попасна, Троїцьке, Новоолександрівка, Миронівка, Світлодарськ та Золоте. На даний час воює проти Збройних сил України на посаді командира взводу управління вогнем артилерії гарматного артилерійського дивізіону «10 оабр 2 АК ЛНР».

Засуджений до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Зараз бойовики перебувають на окупованій території ОРДЛО і відбуватимуть покарання після затримання.

Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Тривають заходи Служби безпеки України із документування злочинів агресії проти України для подальшого притягнення винних до відповідальності.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.