На Прикарпатті збирають перші білі гриби

Новини, Туризм

Грибник Сергій Козлан 9 травня зібрав перші білі гриби в лісах поблизу Косова Івано-Франківської області.

Історією з відкриття грибного сезону Сергій Козлан поділився у мережі “Фейсбук”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KУРС.

“Зморшковий сезон в наших краях завершується, тому пора переходити на серйозніші гриби, а саме білий сосновий, який появляється у нас в букових лісах якраз на початку травня. Правда, все залежить від погоди, а так як в цьому році весна була пізня і холодна, тому надії, що вже є білий гриб, мало. Але до мене дійшла інформація, що десь хтось знаходив, та й це не дивно, зараз у нас досить тепло, дощі майже кожен день, ну саме та грибна погода, і ще й молодий місяць, він то точно грибницю розбудив”, – пише грибник.

Грибними місцями Сергій планував пройти ще на вихідних, але не вийшло. Після фотографій місцевих грибників з першими грибами не витримав і 9 травня вранці пішов за першими білими.

“Аналізуючи фото, я приблизно знав, де знайшли гриби, облазив там все вздовж і впоперек, грибів нема, півтора години вбив на пошуки – все дарма, але ми так просто не здаємося, перші гриби завжди важко знайти, тому пошуки продовжив. І ось буквально через декілька хвилин на просто відкритому місці під теплим весняним сонечком чудовий білий сосновий гриб, поглянув трохи вниз – ще один, трохи менший і геть світлий. Невже смерековий так рано виліз? – але ні, сосновий, настільки стрімко вискочив, що шапка ще не стигла потемніти. На радостях танцював біля тих грибів з фотіком та телефоном хвилин з десять, поздоровив себе з першими і пішов на інший берег, більш мені знайомий, де також ростуть такі гриби”.

“На новому грибному місці було цікавіше, строго на відкритих до сонця місцях красувалися чудові грибки, десь більші, десь менші, правда, небагато, але як на теперішній час, то супер! А головне, що всі чисті, – холодні ночі тому посприяли, напевно”.

На Прикарпатті збирають перші білі гриби 4

“Находився я сильно, гриби виявилися досить спортивними, а після зими ще й якими, але воно того вартує, перші гриби завжди бажані і найсмачніші! Всіх вітаю з початком грибного сезону, для мене це в якійсь мірі перемога, головне – не падати духом і не здаватися, чого бажаю всім в цей нелегкий для України час”, – завершив розповідь грибник.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.