Працюють від початку війни: як у Богородчанській громаді організували пункт гуманітарної допомоги (відео+фото)

Новини, Суспільство

У Богородчанській громаді на Івано-Франківщині у перші дні війни волонтери громадського формування “Безпека Богородчан” організували пункт збору та роздачі гуманітарної допомоги. Також волонтери шиють балаклави та розвантажувальні жилети.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на репортаж Суспільного.

Гуманітарну допомогу організація “Безпека Богородчан” отримує завдяки знайомим з-за кордону. У пункті люди можуть одержати як харчі, так і одяг. Нещодавно волонтери отримали гуманітарну допомогу з Румунії та Польщі. Частину отриманого передадуть і військовим на фронт.

“Відбираємо для чоловіків робочий одяг, форму, якщо є, або тактичний одяг, взуття. Решту з речей сортуємо — окремо жіноче, окремо дитяче. Також відбираємо і засоби гігієни, і побутову хімію. Відправляємо переважно бійцям Збройних сил України”, — розповідає координатор “Безпеки Богородчан” Володимир Крайник.

Працюють від початку війни: у Богородчанській громаді організували пункт гуманітарної допомогиФото: Суспільне Карпати

Перебирають допомогу у пункті декілька волонтерів. Любов Мачкодера допомагає з перших днів створення центру. Жінка каже, що не могла сидіти вдома, коли в країні почалася війна, і вирішила допомогти.

“Медикаменти збирали для хлопців, шили балаклави, тактичні аптечки, “розгрузки”. Все, що потрібно було робити, робили. Шукали жінок, дітей, хто хотів долучатися, хто міг шити. В нас була така команда — трохи більше дівчаток, ніж зараз”, — розповідає Любов Мачкодера.

Загалом волонтери Богородчанської громади пошили близько 1000 балаклав та 600 розвантажувальних жилетів для українських військових.

У невеличкому ательє шиє “розгрузки” Христина Даців. Дівчина каже, робить те, що вміє, аби наблизити перемогу України.

“Я ж не можу бути військовим, тому допомагаю, чим можу. Ми пошили багато балаклав — 60 чи 70, якщо я не помиляюся. Шила переважно я і мама допомагала. Зараз виготовляємо розвантажувальні жилети”, — розповідає Христина Даців.

“Розгрузки” та балаклави у Богородчанах почали шити у березні на прохання місцевих військових та тероборони, каже Володимир Крайник. Нещодавно волонтери також почали шити чохли до саперних лопат.

Працюють від початку війни: у Богородчанській громаді організували пункт гуманітарної допомогиФото: Суспільне Карпати

“На цей час потрібна тканина, тому що хочемо розпочати пошиття професійних розвантажувальних жилетів разом з плитоносками. Вона — набагато дорожча — від 200 грн за один метр. Обов’язково має бути камуфляж або хакі”, — каже координатор “Безпеки Богородчан”.

Наступного тижня волонтери планують передавати вантаж українським військовим на передову. За словами Володимира Крайника, наразі є потреба в засобах гігієни, продуктах тривалого зберігання. Також потрібні дощовики, ліки, каремати, спальні мішки та амуніція.

Долучитися до допомоги військовим може кожен, перерахувавши гроші на картку Андрія Купчака: 5375 4114 1356 2815.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.