Рашисти обстріляли Одесу під час візиту Шмигаля та голови Євроради: подробиці ударів (фото)

Кримінал, Новини, Політика

По Одещині випущені три ракети типу “Кинджал” з літака стратегічної авіації Ту-22.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У оперативному командуванні “Південь” повідомили біля 22:30, що йде ракетна атака по Одесі. Очевидці повідомляють щонайменше про три вибухи в місті. Як відомо, у цей день у південній столиці перебували прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Євроради Шарль Мішель.

Додамо, що ворожі обстріли Одеської області перехоплює українська протиповітряна оборона.

“Ворог продовжує інтенсивно обстрілювати наш регіон та місто ракетами. Вночі (ніч на понеділок – УП) працювала наша система ППО, дякуємо нашим хлопцям за збитий ворожий безпілотник. Потім зранкуприлетіли 4 ракетив Одеський регіон, пошкоджено об’єкти інфраструктури. Проходять відновлювальні роботи. …І вже ввечері ворогзнову обстрілявнашу область. Знову добре працюють наші хлопці з ППО”, – розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

Братчук додав, що росіяни активізували повітряну розвідку, а також атакують в інформаційному полі.

Згодом в ОК “Підвень” повідомили подробиці. Зокрема, по Одещині нанесено черговий ракетний удар. Три ракети типу “Кинджал”  випущено з літака стратегічної авіації Ту-22. Зафіксовано влучання в об’єкти туристичної інфраструктури. Зруйновано п’ять будівель.

 

9 травня в Одесі Денис Шмигаль і Шарль Мішель ховалися в укритті через повітряну тривогу.

У той же день Денис Шмигаль написав у Телеграм:

“Бомбардування Одеси російськими ракетами відбувається практично щодня, як і сьогодні– прямо під час нашого з Шарлем Мішелем візиту”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.