Прикарпатці, які прихистили вимушених переселенців, можуть отримати продовольчу допомогу

Економіка, Новини, Суспільство

Прикарпатці, які прихистили вимушених переселенців, можуть отримати допомогу від міжнародної продовольчої організації FAO.

Про це повідомив виконувач обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Степан Вінтонович,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“До нас вже завезли понад 40 тонн посівної картоплі. Ми її розвеземо в територіальні громади, зокрема в особисті селянські господарства, в яких проживають тимчасово переселені люди. Так само організація збирає, скільки потрібно для нашої області пташенят, курей-несучок, бройлерів. Очікуємо, що отримаємо маленькі поросята і корми для них”, — каже Вінтонович.

Щоб одержати допомогу, потрібно звернутися до місцевої влади й подати документи.

Зі слів Вінтоновича, аграрії Прикарпаття засіяли 140 тис. га землі. Це — 57% від запланованих посівів. Фермери завершили посіви пшениці, ячменю, вівса і гороху. Наразі продовжують сіяти пізні ярі культури — кукурудзу, сою, соняшник, гречку та овочі.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.