Миру, який диктує Росією, не буде, українці та весь світ цього не приймуть – Шольц

Кримінал, Новини, Суспільство

Мир на умовах Росії приймати не можна. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у відеозверненні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на DW, Шольц підкреслив, що надалі він керуватиметься чотирма принципами: жодних односторонніх дій Німеччини — лише у координації із партнерами по НАТО; збереження власної обороноздатності Німеччини; не проводити жодної політики, що зашкодить Німеччині «і нашим партнерам більше, ніж Росії»; і, по-четверте, він не ухвалить жодного рішення, «яке перетворить НАТО на учасника війни».

«Те, що більше не повинно бути світових воєн — і особливо між ядерними державами, — це теж урок 8 травня», — переконаний канцлер. «Коли і чим закінчиться жорстока війна Росії проти України», він поки не береться сказати, зізнався Шольц: «Однак ясно одне: миру, продиктованого Росією, не буде. Українці цього не приймуть — і ми також».

Шольц висловив «глибоку переконаність» у тому, що Україна вистоїть і що свобода та безпека переможуть — «так само, як 77 років тому свобода і безпека перемогли над рабством, насильством і диктатурою». І спадщина 8 травня полягає в тому, щоб кожен зробив в це посильний внесок, підкреслив у своєму відеозверненні канцлер ФРН Олаф Шольц.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.