Керівник експертної медкомісії та його поплічник постануть перед судом у Хмельницькому

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Нагадаємо, 26 жовтня минулого року у Хмельницькому оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ та слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури викрили корупційну «схему» проходження медкомісії для отримання групи інвалідності.

Пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на матеріалами поліції Хмельницької області

До її організації був причетний голова однієї з медико-соціальних експертних комісій. Для прикриття протиправної діяльності останній залучив посередника.

Затримали фігурантів одразу після розподілу отриманих коштів — 1100 доларів США за підготовку необхідних документів та безперешкодне проходження комісії для отримання групи інвалідності.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже завершили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу або позбавлення волі терміном від 2 до 5 років.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.