Стало відомо скільки Укрпошта заробила на популярній марці

Новини

Марка з «російським воєнним кораблем» принесла Укрпошті не лише всесвітню славу, але й доволі непоганий фінансовий прибуток. Тираж в один мільйон примірників практично весь розпродано.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на НВ .

За даними Укрпошти 50 000 марок відкладено для мешканців тимчасово окупованих територій, ще 40 тисяч примірників легендарної марки можна буде придбати через фірмовий інтернет-магазин, коли він запрацює.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський вкотре дав зрозуміти, що незважаючи на численні прохання українців додаткового тиражу марки не буде.

“Зазвичай наклад таких художніх марок складає 30−40 тис. примірників, ми одразу вирішили, що 1 млн, мабуть, продамо, але такого ажіотажу, звичайно, не очікували.  Оскільки наша марка тепер — символ України, вона вже була в Guardian, в New York Times, багато людей по світу її хочуть отримати. Я чув, що наші громадяни продають її на eBay за якісь шалені кошти. Ми залишили певну кількість тиражу для іноземних делегацій для дипломатичних відносин. Вчора цю марку було презентовано президенту США Байдену. Ми також залишили резерв для музейних фондів і окремо — для тимчасово окупованих територій, для людей там, які не мали фізичної можливості марку придбати. Оскільки цю марку можна було придбати не тільки в Києві, а й у всіх обласних центрах, крім окупованих, я вважаю цю міру справедливою.”, – розповів Смілянський в інтерв’ю НВ .

Загальний прибуток Укрпошти на марці після всіх витрат становить близько $1 млн.

Також в Укрпошті вже анонсували наступну марку під назвою “Русскій воєнний корабль… ВСЬО”, яка закриє цю серію. Марка матиме тираж в 5 млн примірників, а також буде видано конверт в 1 млн примірників.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.