В Україні проведено щорічну індексацію пенсій

Економіка, Новини, Суспільство

Програма охопила 10 мільйонів людей.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Соцпортал.
Середній розмір пенсій в Україні сьогодні становить 4 тис. 400 грн після індексації виплат на 14% у березні. Про це в ефірі телемарафону повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає сайт Укрінформ .

“Після індексації середня пенсія в Україні стала 4400 грн, а для військових, яким ми у березні вперше проіндексували пенсійні виплати – 8500 грн”, – сказала міністр соцполітики.

За її словами, плановий перерахунок пенсії пенсіонерам, що працюють, пройде автоматично в травні-червні.

Також Лазебна повідомила, що з початку війни виплати за лікарняними отримали близько півмільйона українців.

“З початку війни гроші за лікарняні отримали близько півмільйона наших громадян на загальну суму майже 2 млрд. грн. Але слід пам’ятати, що Фонд соціального страхування наповнюють роботодавці, які продовжують працювати та сплачувати внески за своїх працівників. Тому, зрозуміло, заборгованості щодо лікарняних можуть мати місце”, – попередила міністр.

Індексація пенсій – це щорічне збільшення пенсійних виплат. Закон України визначає 1 березня датою щорічної індексації пенсій.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.