Розвідка Британії: росія поспішає отримати якісь “перемоги” до 9 травня (відео)

Кримінал, Новини, Політика

Прагнення Кремля продемонструвати якісь перемоги до святкування 9 травня може впливати на їхні оперативні рішення на полі бою у наступні тижні.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться в огляді британської розвідки щодо війни в Україні на 21 квітня, який публікує Міністерство оборони Британії, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За їхніми оцінками, Росія вочевидь хоче досягти значних успіхів до 9 травня, і це може впливати на те, наскільки швидко і наполегливо вони будуть проводити військові операції найближчим часом.

Зараз російські сили наступають у напрямку Краматорська, місто постійно зазнає ракетних ударів, зазначає розвідка. Також на сході спостерігається висока активність військ РФ у повітрі – щоб підтримувати наступ наземних сил та придушувати і знищувати українські засоби протиповітряного захисту.

Активність РФ у небі над північною частиною України найімовірніше залишиться низькою, з огляду на відхід наземних сил з цього напрямку. Проте зберігається загроза ракетних ударів по важливих об’єктах по всій території України – зокрема, щоб зривати ланцюжки постачання підкріплень та зброї на схід.

Також зазначалося, що опір оточеного Маріуполя відіграє важливу роль, тому що захисники міста відтягують на себе сили, які Росія могла б задіяти на інших напрямках.

Дивіться також відео від Голос ІФ:

У Маріуполі військові евакуювали майже 500 поліцейських і прикордонників на Азовсталь (відео)

На параді у Москві літакі пролетять у формі малої свастики, літерою “Z” (відео)

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.