Морпіхи, які захищають Маріуполь, просять світових лідерів вивезти людей з «Азовсталі» до третьої країни (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство
Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волина, який захищає «Азовсталь» у заблокованому Маріуполі, звернувся до світових лідерів. Він просить вивезти цивільних та військових із заводу на територію третьої держави.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на звернення морпіхів опублікували у Facebook.

«Це може бути нашим останнім зверненням. У нас, можливо, залишилися лічені дні або години. Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають перевагу в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, у техніці й танках», — сказав Волина.

Він каже, що українські бійці ведуть оборону на одному об’єкті — заводі «Азовсталь». Там перебувають і захисники Маріуполя, і сотні цивільних, зокрема жінки та діти. За його словами, на заводі також понад 500 поранених бійців.

«Ми звертаємося до світових лідерів [з проханням] допомогти нам. Ми звертаємось із проханням застосувати процедуру extraction та вивезти нас на територію третьої держави», — закликав Волина.

Бомбардування «Азовсталі»

Командир полку «Азов» Денис Прокопенко 18 квітня заявив, що сотні цивільних перебувають на «Азовсталі» в обложеному Маріуполі. За його словами, російсько-окупаційні війська, знаючи, що там цивільні, свідомо скидають на завод авіаційні протибункерні бомби, обстрілюють комбінат ракетами та всіма наявними артилерійськими засобами, зокрема і з кораблів.

19 квітня так званий представник «народної міліції» самопроголошеної «ДНР» Едуард Басурін заявив про те, що спеціальні групи почали штурм території комбінату «Азовсталь» у Маріуполі. Він назвав фейком інформацію про те, що на заводі ховаються цивільні. А ватажок невизнаної «ДНР» Пушилін заявив, що «стоїть завдання протягом стислих термінів звільнити “Азовсталь”».

Увечері 19 квітня заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар заявив, що «Азовсталь» майже повністю розбомблений і знищений.

Маріуполь понад місяць заблокований російськими військами. росія неодноразово закликала українських бійців скласти зброю, але вони відмовляються від капітуляції та продовжують оборону.

Президент Володимир Зеленський 16 квітня заявляв, що в разі знищення українських військових у Маріуполі будь-які переговори з росією будуть неможливими. За його словами, поки жодного на 100% реального варіанту деблокади Маріуполя немає. Це стосується як варіантів військових дій, так і переговорного процесу. Він закликав міжнародних партнерів вплинути на ситуацію.

Перед тим Зеленський запевняв, що робиться все можливе для порятунку людей з Маріуполя. Але деталі цих планів зараз не можуть бути публічними.

Затриманий Віктор Медведчук навіть звернувся до путіна з проханням обміняти його на захисників та жителів Маріуполя. Речник путіна дмитро пєсков сказав, що у кремлі бачили відео Медведчука, але жодної реакції на це у російської влади немає.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.