ФК «Прикарпаття»: 14 гравців та тренери команди приєдналися до лав ЗСУ (відео+фото)

Новини, Політика, Суспільство

Гравці ФК «Прикарпаття» поступово здобувають базові навички поводження зі зброєю, адже спортсмени майже в повному командному складі приєдналися до лав ЗСУ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну МФК “Прикарпаття” майже повним складом приєднався до лав Збройних сил України.

За присутності президента Української асоціації футболу Андрія Павелка 16 квітня 14 гравців і тренери франківської команди склали військову присягу.

“Мав честь особисто бути присутнім на церемонії складання їх присяги в Івано-Франківську. Привітав наших воїнів-футболістів і побажав повернутися з перемогою! Після нашої перемоги над російськими орками буде створена збірна з футболістів, які в лавах ЗСУ захищають країну. Впевнений, що вона отримає потужну підтримку наших вболівальників! А ФК “Прикарпаття” продовжить виступати і здобувати нові перемоги в чемпіонаті України. Сьогодні футбольна родина на захисті незалежності і майбутнього нашої держави!” , – зазначив Павелко.

Гравці зізнаються, що спершу взяти до рук зброю стримував страх «бути тягарем» серед досвідчених військовослужбовців, проте це побоювання минуло після спілкування з військовим комісаром.

«Був страх не служити, а страх того, щоб не заважати. Бо тут професіонали своєї справи, – поділився нападник Василь Цюцюра. – Це як узяти до професійної команди футболіста з району. Так само брати в армію футболіста, який нічого не вміє. Але коли військком прийшов і пояснив, що нас будуть готувати поступово, дадуть ази, як тримати зброю, як воювати, захищати Україну».

За словами футболіста, їх уже “познайомили з автоматом, навчили його розбирати, чистити, стріляти”, а також “заходити на караул”.

Вболівальники в соцмережах схвальними відгуками оцінили мужній вчинок футболістів.

“Не даремно це мій улюблений клуб!Пишаюсь Вами моє ПРИКАРПАТТЯ!

Хай вам буде легка дорога,здоровя вам,щасливо повернутись додому..

Хлопці з вами вся країна! Скоріше повертайтесь до нормального мирного життя та з перемогою”, – пишуть користувачі Facebook.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.