До уваги прикарпатців: у Раді нацбезпеки розповіли про найпоширеніші афери під час війни

Кримінал, Новини, Суспільство

Центр протидії дезінформації при РНБО України наводить поради як уберегтися від шахраїв.

Про це йдеться на сторінці Центру у фейсбуці, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

1. Оголошення про оренду житла або евакуацію. Шахраї пропонують в оренду переселенцям житло або перевезення до безпечних місць. Просять внести передоплату на картку, а після отримання коштів зникають.

2. Збір коштів на допомогу. Шахраї розміщують фейкові оголошення про збір коштів або створюють шахрайські сайти, схожі на сайти справжніх благодійних фондів, де начебто можна переказати кошти на підтримку ЗСУ. Також зламують сторінки в соцмережах і від імені власників збирають кошти на амуніцію.

3. Оголошення про продаж військової амуніції. Шахраї розміщують в інтернеті фейкові оголошення щодо продажу бронежилетів та товарів для військових. Отримавши передоплату, аферисти зникають.

4. SMS-розсилки про грошову допомогу. Шахраї розсилають SMS-повідомлення про грошову допомогу з текстом: «Vam narahovano Groshova dopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…» з посиланням, за яким не можна переходити.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.