“Нова пошта” почала співпрацювати з ООН для допомоги українцям, які постраждали від війни

Новини, Політика, Суспільство

“Нова пошта” приєдналася до Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP): у рамках співпраці компанія отримує продукти харчування з країн Європи, формує з них продуктові набори та доставляє їх до населених пунктів згідно з баченням ООН, насамперед у гарячі точки України.

Передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на пресслужбу “Нової пошти” у середу, компанія надала свої виробничі приміщення у західній Україні для потреб УВКБ ООН та Агентства ООН у справах біженців.

Зазначається, що ООН формує список пріоритетних міст та селищ, зосереджуючись на місцях бойових дій та регіонах, яким загрожує гуманітарна катастрофа.

Станом на початок квітня (за один тиждень співпраці) “Нова пошта” підготувала та доставила приблизно 25 тис. продуктових наборів до Чернігівської, Дніпропетровської та Донецької області.

Окрім цього, компанія перевезла тимчасовим переселенцям понад 420 тонн побутових товарів від УВБК ООН.

До кінця поточного місяця “Нова пошта” планує доставити ще приблизно 300 тис. наборів до Харківської та Дніпропетровської областей.

“За статистикою, вже понад 10 млн наших громадян були змушені залишити свій будинок, сотні тисяч все ще залишаються в небезпечних містах і в умовах, близьких до гуманітарної катастрофи, і ми не можемо бути осторонь. Ще на початку війни ми почали перевозити гуманітарну допомогу країною та з-за кордону. Наразі ми приєднуємося до програми ООН. Ми робимо все можливе, щоб хоча б трохи полегшити життя українцям, які найбільше постраждали від війни”, – наведено слова СЕО “Нової пошти” Олександра Бульби.

У найближчих планах компанії розпочати співпрацю з іншими міжнародними організаціями для надання українцям загальної допомоги.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.