У боях за незалежність України загинули два сини добровольця з Франківщини Олега Бутусіна

Кримінал, Новини, Політика, рубрика призабуті імена, Суспільство

У боях із російськими загарбниками загинули два сини добровольця з Калуського району Олега Бутусіна — Роман та Леонід. Про це на Facebook-сторінці повідомив начальник відділу у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне. Карпати.

“У світі немає таких слів, якими можна було б розрадити родину Олега та Тетяни Бутусіних з Калуського району, які отримали найважчу новину: в боях з окупантами загинули сини Роман та Леонід. Надія жевріла до останнього, що живі, але — сум і біль, сльози та горе! Дякуємо вам, наші захисники України! Нехай Господь допоможе рідним перенести біль втрати, а ми повинні зробити все, щоб пам‘ять про кожного Героя була вічною!” — написав Володимир Веркалець.Що відомо

Олег Бутусін переїхав в Україну у 2014 році. Впродовж 2015-2016 років воював неподалік Донецька у сьомому батальйоні Добровольчого українського корпусу. Через те, що його паспорт згорів під час однієї з ротацій, ветеран не зміг отримати громадянство України.

У серпні 2019 року Олег Бутусін передав своє звернення щодо отримання українського громадянства Президенту України Володимиру Зеленському. У 2016 році чоловік судився з міграційною службою України, яка відмовила йому у статусі біженця. Зараз Олег Бутусін із дружиною та дітьми проживає у селі Грабівка Калуського району.

17 грудня 2021 року депутати Івано-Франківської обласної ради просили Державну міграційну службу та президента Зеленського надати громадянство добровольцю Олегу Бутусіну.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.