На Франківщині працевлаштували 59 вимушених переселенців. Які професії затребувані

Новини, Суспільство

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну центри зайнятості в Івано-Франківській області працевлаштували 59 переселенців. Усього до служб звернулися 682 людини.

Про це повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Людмила Сірко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За її словами, зараз на Івано-Франківщині є понад 500 актуальних вакансій.

“Найбільша потреба наших роботодавців є у спеціалістах за професіями: швачка, водій, кухар, фармацевт, продавець, продавець-консультант, офіціант, адміністратор, бухгалтер, тракторист, робітник із благоустрою, охоронець”, – розповіла Людмила Сірко.

З її слів, середня зарплата працівників на ці вакансії становить від 6 500 грн до 14 000 грн – усе залежить від обсягу і складності роботи.

“Найбільша кількість вакансій є в Івано-Франківському міському центрі зайнятості та Яремчанській, Калуській, Тисменицькій, Коломийській, Галицькій, Косівській, Рогатинській філіях”, – повідомила Людмила Сірко.

На Прикарпатті 136 переселенців отримали статус безробітного, розповіла заступниця голови обласної військової адміністрації. Для тих людей, які вперше шукають роботу або пропрацювали менш як шість місяців упродовж року, уряд спрямує допомогу за безробіттям – 1 000 грн на місяць.

“1 800 грн допомоги через безробіття призначають тим, хто працював більш ніж пів року. Допомогу встановлюють у залежності від трудового стажу і статті звільнення. Вона може бути мінімально 1 800 грн, максимально – 9 924 грн у місяць”, – розповіла Людмила Сірко.

Для переселенців, які хочуть освоїти виробничі професії, Івано-Франківський обласний навчально-курсовий комбінат житлово-комунального господарства проводить набір на навчання. З переліком професій можна ознайомитися за посиланням.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.