Добірка фейків, маніпуляцій та вкидів російської пропаганди

Новини, Суспільство

Загарбницькі війська в Маріуполі поширюють інформацію, що Україна “кинула місто напризволяще”, Запоріжжя “не приймає біженців”, а Одеса – “вже російська”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Офіційні українські джерела застерігають, що ці твердження є дезінформацією.

Маніпуляцією є спроби російських загарбників ввести в обіг на окупованих територіях власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. Ворог переконаний, що за рахунок такого кроку вдасться ускладнити взаємодію органів української влади з громадянами.

Маніпуляцією також є заяви віце-прем’єра росії про, нібито, відсутність у європейських країн альтернативи російському газу, а також про те, що повна відмова від цього енергоносія загрожує “апокаліптичним сценарієм”.

Фейковою є показана міністерством оборони рф схема “контролю США біологічних лабораторій в Україні”, у якій фігурують мільярдер Джордж Сорос та син Джо Байдена – Хантер.

Саме тому і саме зараз дуже важливо ретельно перевіряти всю інформацію, що з’являється в соцмережах, оскільки останнім часом з’являється велика кількість фейкових вкидів російських ботів, спрямованих на розкол українського суспільства.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.