Біженка з Миколаєва виграла жіночу гонку на марафоні в Єрусалимі

Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Українська спортсменка й фізіотерапевт 31-річна Валентина Верецька, яка через російське вторгнення в Україну була вимучена разом з донькою лишити рідний Миколаїв та стати біженкою, виграла жіночу гонку на Єрусалимському марафоні.

Про це йдеться в публікації The New York Times, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Коли Росія вторглася в Україну, 31-річна Валентина Верецька навіть не пакувала одяг чи інші речі. Вона та її 11-річна донька втекли з рідного Миколаєва, яке потрапило під російське бомбардування», – зазначається в повідомленні.

У п’ятницю українська спортсменка подолала ще один рубіж, вигравши жіночу гонку на Єрусалимському марафоні й фінішувавши за двома чоловіками із часом 2 години 45 хвилин 54 секунди.

Верецька зізналася, що була шокована своєю перемогою, адже після евакуації мала виснажений моральний та фізичний стан. Попри це вона знайшла в собі сили поновити тренування й виступити на міжнародному марафоні.

Верецька прагнула повернутися до спорту, тому вона зв’язалася з представниками Єрусалимського марафону і змогла отримати місце на заході менше ніж за два тижні до його проведення.

Це був четвертий марафон української спортсменки, два з яких були призовими. Так, у жовтні 2017 року вона посіла перше місце в забігу в Албанії, а в травні 2019-го третє місце на марафоні в Німеччині.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.