До Калуша прибула гуманітарна допомога з Франції

Новини, Суспільство

З французького міста Англє до Калуша прийшло дві тонни гуманітарної допомоги для вимушено переселених осіб.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Продукти харчування довготривалого використання, консерви, солодощі, чай, кава, засоби гігієни одяг та багато інших предметів побуту. Логістично супроводжував вантаж Богдан Дем’янів — представник фірми, яка співпрацює з французькими партнерами, йдеться у сюжеті КМТ.

За його словами, зараз у Франції бачать, наскільки в Україні важка ситуація і збирають допомогу. Це вже друга допомога від партнерів-французів. Допомагають чим можуть, зокрема пересилають медикаменти для військових, одяг для біженців, харчі для українських захисників і для біженців.

Збором допомоги у французькій громаді займається пан Річард зі своєю дружиною. Відомо, що це вже друга партія гуманітарного вантажу, яку чоловік доставив в Україну. Попереднього разу їм вдалося закупити для українських військових бронежилети, взуття та одяг. Через мовний бар’єр не вдалося поспілкуватися з французьким волонтером, однак у телефонному режимі дещо розповіла дружина Річарда Наталія, адже вона — киянка. Останні 25 років жінка проживає у Франції. Однак щиро переживає за долю України

«Ми подаємо оголошення у газети, соціальні мережі. Люди до нас телефонують,  приходять сортують речі, а мій чоловік возить з України. Цього разу ми зібрали засоби гігієни,медикаменти, одяг. Це вже друга машина, у першій машині була військова амуніція» — розповідає Наталія.

До розвантаження гуманітарної допомоги долучилося більше десятка волонтерів. Ініціативу охоче перехопили і переселенці, адже вдячні французьким друзям та партнерам за допомогу.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.