Прикарпатські депутати просять світових лідерів закрити українське небо

Новини, Політика, Суспільство

Депутати Івано-Франківської обласної ради затвердили звернення до світових лідерів від 5 березня та проголосували нове звернення, зважаючи на теперішню ситуацію в країні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

Звернення, щодо негайного закриття повітряного простору над Україною, адресували президенту США Джозефу Байдену, прем’єр-міністру Великобританії Джонсону, президенту Франції Макрону, федеральному канцлеру Німеччини Шольцу, президентці Єврокомісії Урсулі Фондерляйн, та генсеку НАТО Столтенбергу.

Як йдеться в тексті звернення, яке зачитав голова облради Олександр Сич, депутати облради, проводять сесію в умовах небезпеки перманентного нападу з боку російського агресора.

“В таких умовах ми підтверджуємо своє звернення підписане 5 березня 2022 року керівництвом обласної ради і головами всіх фракцій та вчергове звертаємося до вас з проханням закрити українське небо від смертоносної небезпеки. За час, який минув від нашого попереднього прохання і з причин відсутності реакції на нього, в Україні від російських авіанальотів та крилатих ракет майже вщент зруйновані міста Харків, Чернігів, Маріуполь, Волноваха, Суми, Мелітополь та ряд інших. Агресор планомірно знищує древній Київ. Гинуть тисячі громадян України. Зокрема, за цей час загинула 121 дитина, ще 167 отримали поранення. Отримуючи поразку за поразкою на полі військового протистояння, несучи значні втрати особового складу та бойової техніки, представники кремлівської влади все частіше погрожують застосуванням проти України та її західних союзників хімічної, біологічно і, що найстрашніше, ядерної зброї. Все це становить апокаліптичну загрозу не тільки для України, але й для світу”,- зачитав Олександр Сич.

Депутати одноголосно прийняли рішення.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.