Під час воєнного стану заклади культури Івано-Франківщини працюють частково

Новини, Суспільство

Заклади культури в Івано-Франківській області працюють в обмеженому режимі. 

Про це повідомив начальник управління, культури та релігій обласної військової адміністрації Володимир Федорак,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Cуспільне Карпати.

З його слів, зараз на Прикарпатті працюють приблизно 20 закладів культури.

“Низка бібліотек обслуговують читачів у спеціальному форматі. Скажімо, з обласною бібліотекою для дітей можна зв’язатися телефоном чи через Інтернет, і вона надає книги. В інших бібліотеках є можливість отримати тексти окремих книг через програми”, — розповідає Володимир Федорак.

Музеї області функціонують у закритому форматі.

“Персонал працює за своїм напрямом роботи — з експонатами, з обліковуванням чи готує майбутні виставки. Наші музеї й фондосховища — захищені. Є цілодобове відеоспостереження, охоронці”, — каже начальник управління, культури та релігій.

Крім того, розповідає Володимир Федорак, актори театрів грають вистави на експериментальних майданчиках, обласна філармонія бере участь в окремих проєктах. Дистанційно працюють два коледжі культури — в Івано-Франківську та Калуші. Також при закладах культури функціонують різні волонтерські центри.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.