Марцінків закликав франківців повертатися з-за кордону

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Життєво необхідно відновлювати економіку Івано-Франківська та його життєдіяльність.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до франківців, які тимчасово виїхали за кордон, щоб вони поверталися в місто. Очільник Франківська погодився, що певна небезпека є, однак вона не така, як, скажімо, в Сумах чи в Києві. Про це він заявив під час інтерв’ю на Західному полюсі, Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

“Наша надзвичайно важлива місія західної України прийняти виробничі підприємства, і всіх, хто дозволить нам розширити продуктовий набір… Також я прошу франківців, які виїхали за кордон, по можливості повертатися до Івано-Франківська. Є небезпека, але говорити про те, що в нас така ж небезпека, як в Сумах, в Києві чи в інших містах не можна. Чужина – це одне, але краще свій рідний дім”, – каже Марцінків.

Мер наголосив, що дуже важливо відновити економіку, відновити життєдіяльність особливо західної України. Тому, що фактично на ці регіони буде дуже велике навантаження.

“Ми повинні сьогодні створити максимально велику кількість робочих місць для наших мешканців, для тих, хто приїжджає. Продукувати продукцію для того, щоб забезпечити наші збройні сили України. Ми вже сьогодні працюємо над посівною кампанією. Над тим, щоб ті підприємства, які переїжджають з Харкова, з Миколаєва та інші могли тут створювати додану вартість, відповідно створювати робочі місця. Тому, що це надзвичайно важливо. Без роботи, без оплати праці, без роботи економіки нам дуже важко буде вистояти в довгостроковий період часу”, – пояснив Руслан Марцінків.

Він також додав, що зараз в навчальних закладах міста відновили дистанційне навчання.

Нагадаємо, що у Франківську автівки “оленів” віддаватимуть на потреби ЗСУ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.