“Енергоатом” заявив про стабільну роботу всіх АЕС

Новини, Політика, Суспільство

Станом на ранок 16 березня всі чотири діючі атомні електростанції України продовжують стабільно виробляти електричну енергію.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  пресслужбу НАЕК “Енергоатом” у Telegram.

Зазначається, що їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

У компанії наголосили, що в умовах воєнного стану та повномасштабної агресії Росії “Енергоатом” посилив контроль і визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем, підкреслили в “Енергоатомі”.

Як повідомлялося, російські війська захопили ЧАЕС 24 лютого, а найбільшу в Європі Запорізьку АЕС із шістьма енергоблоками по 1 ГВт кожен – 4 березня. Джерело: https://biz.censor.net/n3325688

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.