В Івано-Франківську наречена пілота організувала харчування для військових з місцевих ресторанів

Новини, Суспільство

Наречена одного із військових пілотів Івано-Франківська Лілія Богославець через соцмережі знайшла небайдужих, які зголосилися безкоштовно готувати для захисників їжу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наСуспільне Карпати.

Коли розпочалася війна, дівчина готувала страви для нареченого та його товаришів вдома. Однак пізніше, каже Лілія Богославець, зі знайомими вдалося домовитися про те, щоб їжу для військових готували деякі заклади в Івано-Франківську.

В Івано-Франківську наречена пілота організувала харчування для військових з місцевих ресторанівФото: Суспільне Карпати

Наречена військового пілота Лілія Богославець

“Ми готували страви в перший день. Все робили самі, з дому всі запаси їди, майже все віддали. Віддавали й одяг та речі першої потреби. Потім налагодили контакти, допоміг Instagram, допомогли люди, які відгукувалися, допомагали матеріально, щоб все можна було закупити, зокрема харчі, що довго зберігаються”, — каже Лілія Богославець.

З її слів, щодня ресторани готують по 35 порцій їжі для військових.

В Івано-Франківську наречена пілота організувала харчування для військових з місцевих ресторанівФото: Суспільне Карпати

Щодня ресторани готують по 35 порцій їжі для військових

Спеціальне замовлення — обід для військових — отримали працівники одного з ресторанів у середмісті Івано-Франківська. На час війни, каже шеф-кухар ресторану Сергій Войнилко, усі працівники закладу стали поварами та допомагають готувати страви для захисників.

В Івано-Франківську наречена пілота організувала харчування для військових з місцевих ресторанівФото: Суспільне Карпати

“Переважно готуємо каші. Ми розуміємо, як повинен харчуватися чоловік. Обов’язково готуємо суп, щось гаряче, кашу, салат і якесь м’ясо до гарніру“, — каже Сергій Войнилко.

Обід, який приготували в ресторані, шеф-кухар передав близьким українських військових, які відвезуть їжу захисникам.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.