“Інфраструктура аеропорту — практично зруйнована” — мер Франківська про ракетні обстріли

Економіка, Новини, Суспільство

Через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту — практично зруйнована.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” повідомив голова громади Руслан Марцінків, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З його слів, в останні дні жителі “розслабилися та не завжди реагували на сигнали повітряної тривоги”. Коли зранку 11 березня місто потрапило під ракетний обстріл, сигнал тривоги не прозвучав.

“Ми зараз з’ясовуємо, чому. Я знаю, що і в Луцьку не спрацювала. Бо це означає, що ворог хоче посіяти страх і паніку, обстрілявши навіть Західну Україну”, — каже Марцінків.

З його слів, інфраструктура аеропорту — практично зруйнована, оскільки це — вже друге влучання. Тому міський голова закликав людей, які мешкають поблизу аеропорту, переселитися.

“Ми уклінно попросили переселитися, бо ворог уже двічі влучав. На щастя, сьогодні не було втрат, але навколо аеропорту — дуже велика кількість населення і в багатоквартирних будинках і одноповерхових забудовах. Тому дуже важливо зараз покинути ці будівлі й переїхати в безпечніше місце. Після сьогоднішнього дня люди розуміють, що в будь-який момент може бути повторний обстріл”, — говорить Руслан Марцінків.

Що відомо
11 березня приблизно о 7:00 в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Це вже другий ракетний обстріл по Івано-Франківську. Вперше місто обстріляли у перший день війни — 24 лютого. Тоді російські окупанти знищували ракетними комплексами аеропорт Івано-Франківська та склади ПММ.

Слідчі Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону розпочали кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків (частина 3 статті 110 КК України).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.