Франківський драмтеатр запрошує дітей переселенців на арт-терапію під назвою «Час творчості» (фото)

Новини, Суспільство

Уже третій день у Франківському драмтеатрі для дітей переселенців проводять арт-терапію під назвою «Час творчості».

Заняття для дітей тривають дві години. З ними тут малюють, ліплять, вчать акторської майстерності та пантомімі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Репортер.

Таку ініціативу започаткували кияни, які переїхали до Франківська. Зокрема, Валерія Анчуткіна, яка до війни викладала у дитячій акторській студії «Чорний квадратик».

За її словами, вони з колегами організували такий простір, адже побачили, які втомлені батьки приходять у драмтеатр за гуманітарною допомогою.

Франківський драмтеатр запрошує дітей переселенців на арт-терапію під назвою «Час творчості» ФОТО

Я ПРАЦЮЮ З ДІТЬМИ ВЖЕ БАГАТО РОКІВ І РОЗУМІЮ, ЩО ЗАРАЗ СПРАВДІ Є ВЕЛИКА ПОТРЕБА, АБИ БАТЬКИ МАЛИ ЧАС НА СЕБЕ, – ГОВОРИТЬ ВАЛЕРІЯ. – МИ ВИРІШИЛИ ЦЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ РОЗВАНТАЖИТИ БАТЬКІВ, А ТАКОЖ ДАТИ ДІТЯМ ТАКИЙ БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР, ДЕ ВОНИ ЧЕРЕЗ ТВОРЧІСТЬ МОГЛИ ПРОЖИВАТИ ТОЙ ДОСВІД, ЯКИЙ ЗАРАЗ Є. ДО НАС ПРИХОДЯТЬ ЛИШЕ ДІТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ. КОЖЕН З НИХ ПО-РІЗНОМУ ПОЇХАВ ЗІ СВОГО МІСТА, ЗАЛИШИВ СВОЇХ ТВАРИНОК ВДОМА, У НИХ НЕМАЄ ШКОЛИ, САДОЧКУ. А ТУТ БУДЕ ПОСТІЙНИЙ ПРОСТІР, КУДИ ВОНИ ЩОДНЯ ЗМОЖУТЬ ПРИХОДИТИ».

Для дітей це арт-терапія, адже вони багато роблять руками – ліплять, малюють. Також є акторські тренінги на уяву.

Дітей переселенців новини Івано-Франківська

«І ЦЕ ВСЕ ПРАЦЮЄ НА ТЕ, АБИ ДІТИ ЗАСПОКОЮВАЛИСЯ І РОЗВАЖАЛИСЯ, – ЗАПЕВНЯЄ ВАЛЕРІЯ. – АБИ ВОНИ НЕ СИДІЛИ У ЧОТИРЬОХ СТІНАХ У ТЕЛЕФОНАХ».

Зараз у простір «Час творчості» приходять діти від 3 і до 13 років. Наразі є дві групи – менші й трошки старші діти. З кожною групою працюють по дві людини.

Дітей переселенців новини Івано-Франківська

Заняття проводять щодня з 12.00 до 14.00.

Батьки можуть подзвонити й записати дитину на таку арт-терапію за телефоном: 097 371 72 43 (Марія).

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.