Денисова: з початку війни в Україні загинула 61 дитина, 100 отримали поранення

Новини, Політика, Суспільство

Від початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 61 дитина, 100 зазнали поранень,інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Станом на 13 годину 9 березня з початку вторгнення Російської Федерації в Україні 61 дитина загинула, 100 — зазнали поранень. Невідомою на сьогодні залишається доля 55 дітей будинку дитини у Ворзелі на Київщині”, — написала вона у Facebook.

“У Маріуполі вперше за десятки років, і вперше, мабуть, з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла 6-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з-під завалів будинку”, — додала Денісова.

У Малині Житомирської області на вул. Вокзальнів внаслідок авіаудару зруйновано 7 приватних одноповерхових житлових будинків. Загинули 5 людей, з них 2 дітей 2021 року народження.

“Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права порушують основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я”, — додала Людмила Денісова. 

 Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.