В олігархічному оточенні Кремля назріває розкол

Новини, Політика, Суспільство

Центр протидії дезінформації при РНБО України підтвердив, що серед найближчого оточення Путіна почався розкол.

Західні санкції проти російської еліти вплинули на її рішення. Російські олігархи почали відверто висловлюватися проти війни в Україні, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Наразі вже шестеро олігархів із загальним капіталом 90 млрд доларів публічно виступили проти російської агресії щодо України. Статки російських мільярдерів скоротилися за тиждень війни майже на 40 млрд доларів», — повідомили у Центрі протидії дезінформації РНБО.

Проти російської агресії до України зробили заяви:

  • власник «Новатек» Леонід Міхельсон,
  • засновник «Русалу» Олег Дерипаска,
  • власник «Лукойл» Вагіт Алекперов,
  • голова «Альфа Груп» Михайло Фрідман та його партнер Петро Авен.
  • банкір Олег Тіньков.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни в Україні міжнародні компанії та сервіси масово заявляють про припинення співпраці з Росією. Усі гіганти світової економіки виводять свій капітал з території країни-агресора. В європейських країнах арештовують майно російських олігархів, а проти них самих вводять персональні санкції. Русійський рубль стрімко знецінився, а Євросоюз заборонив ввозити в Росію свою валюту.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.