Ректор франківського університету став членом-кореспондентом НАМНУ

Новини, Суспільство

17 лютого ректору Івано-Франківського національного медичного університету професору Миколі Рожку у Києві вручили посвідчення члена-кореспондента Національної академії медичних наук України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Правду ІФ.

Обрання на наукову посаду відбувалося на загальних зборах НАМНУ шляхом таємного голосування. Микола Рожко є членом-кореспондентом НАМНУ за фахом стоматологія. Ректора ІФНМУ вчора привітали президент Національної академії медичних наук України академік Віталій Цимбалюк та віцепрезидент НАМНУ академік Володимир Коваленко.

Ця подія є знаковою для франківського медуніверситету, адже Микола Рожко є другим науковцем вишу, який удостоєний такого статусу. До цього часу тільки ректор і професор Євген Нейко у 1994 був обраний членом-кореспондентом, а у 1997 — академіком НАМНУ, інформує пресслужба університету.

На сьогодні Микола Рожко підготував 61 кандидата і доктора медичних наук. Він є автором 12 національних підручників, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслуженим діячем науки і техніки України.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.