День єднання українців. Зеленський запровадив 16 лютого нове свято

Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський видав указ про відзначення 16 лютого, який багато хто називає днем потенційного вторгнення Росії в Україну, Днем єднання українців.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на відеозвернення, опублікованого увечері 14 лютого.

«Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ я вже підписав. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність.

У нас одне велике європейське прагнення. Ми хочемо свободи й готові її виборювати. На нас із неба дивляться 14 тисяч захисників та мирних громадян, загиблих у цій війні. І ми не зрадимо їхню пам’ять», – сказав він у відеозверненні до народу України.

Так, відповідний указ №53/2022 опублікований на сайті глави держави.

«З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання», – йдеться у документі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.