Єврокомісар: обов’язкова вакцинація більше не потрібна

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні заявив, що не бачить причин для урядів вводити обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу з огляду на зниження гостроти пандемії.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

“Дискусія про обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 була виправдана кілька місяців тому. Але я не думаю, що зараз час обговорювати обов’язкову вакцинацію”, – сказав Джентілоні.

Він відзначив загальне зниження смертності та госпіталізації у всьому Європейському Союзі. “Ми знаходимося на одному шляху до ослаблення обмежень, країна за країною”, – сказав комісар.

При цьому він наголосив, що в принципі не проти обов’язкової вакцинації.

Джентілоні вказав на накази про вакцинацію проти кору і додав, що кожен уряд має вирішувати це питання самостійно.

Нагадаємо, що в Данії розглядають можливість згортання програми вакцинації від коронавірусу навесні і не бачать причин вводити бустерну дозу дітям або четверте щеплення іншим жителям.

Швеція припинила широкомасштабне тестування населення на COVID-19 навіть серед людей з симптомами інфекції.

Про повне або майже повне скасування обмежень оголосили також сусіди Швеції – Данія, Норвегія та Фінояндія.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.