YouTube намагався заблокувати канали оточення Медведчука, видалив канали ОРДЛО

Новини, Політика

4 лютого Youtube заблокував телеканали “Перший незалежний” і UkrLive, які створило оточення народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука і які потрапили під санкції РНБО. Телеканали змінили адреси, щоб мовити. 

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ведучу в ефірі “Першого незалежного” на Youtube, журналістку Діану Панченко у Facebook.

“Вимушені змінити адреси. Телеканали “Перший незалежний” і UkrLive, раніше незаконно закриті владою, змінили майданчики в Youtube через акт цензури з боку американської компанії… Минулої ночі платформа Youtube закрила низку акаунтів, з яких вели мовлення незалежні канали.

З одного боку українська влада торік незаконно закрила 5 телеканалів, які її критикували. З іншого боку американська корпорація Youtube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду.

Ми вважаємо такі дії проявом цензури. Ми продовжуємо свою роботу, дивіться нас тепер за новою адресою” – сказала ведуча.

Ведуча в ефірі зазначила, що Youtube-канал “112 Україна”, на якому мовив UkrLive, має понад мільйон глядачів, у телеканалів NewsOne і Zik – по 600 тисяч, у каналу “Перший незалежний” – понад 180 тисяч глядачів за рік мовлення, а в UkrLive – 150 тисяч підписників за два місяці мовлення.

Крім того, YouTube обмежив доступ до ресурсів окупантів ОРДЛО: луганські канали “Луганський інформаційний центр” та “ГТРК ЛНР” заблокував, а донецькі канали “Мінінфо ДНР” та “Народна міліція ДНР” – видалив.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.