У додатку “Дія” запускають нову послугу для водіїв

Новини, Суспільство

Нині послуга працює в тестовому режимі.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У мобільному додатку “Дія” незабаром з’явиться послуга для водіїв – “шеринг” техпаспорту.

Він уточнив, що поділитися документом можна буде у кілька кліків.

“Послуга вже у бета-тесті. Ви також можете допомогти нам зробити її ще кращою та зручнішою. Реєструйтеся на бету тут, чекайте на листи з інструкцією”, – написав міністр.

У Телеграмі “Дії” повідомляється, що триває пошук тестувальників нової послуги.

“Послуга належний користувач створена, щоб ви могли передати право на користування вашим авто іншій людині. Ця послуга стане вам в пригоді, зважаючи на нові правила для водіїв та появу фото- та відеофіксації. З належним користувачем відповідальність за порушення ПДР нестиме саме водій авто, а не власник. Раніше призначити належного користувача можна було офлайн у сервісному центрі МВС або ж онлайн у кабінеті водія. Зараз ми тестуємо можливість зробити це в Дії за кілька кліків”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2021 році Уряд схвалив постанови, які дають можливість використовувати електронні документи – електронні водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) та студентський квиток у застосунку “Дія” нарівні з паперовими.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.