У Франківську підняли олімпійський прапор з нагоди старту Зимових ігор у Пекіні (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську четвертого лютого на площі Франка відбулося урочисте підняття прапора Національного олімпійського комітету України. Захід відбувся до старту Зимових олімпійських ігор-2022.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку“.

XXIV зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні стартують 4 лютого, а завершаться 20 лютого в неділю.

З нагоди старту змагань в Івано-Франківську урочисто підняли прапор олімпійського комітету. На цей захід завітали представники спортивної спільноти міста та Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області, влада та юні спортсмени.

Нагадаємо, що троє спортсменів з Прикарпаття Віталій Калініченко, Євген Марусяк та Антон Корчук увійшли до основного складу команди зі стрибків на лижах з трампліна. Двоє прикарпатців перебувають у резервному складі команди з фристайлу — Микола Пуздерко та Ангеліна Брикіна.

Загалом 45 спортсменів представлять Україну в Пекіні-2022 у рекордних 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних перегонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. Загалом вже 12 років, а це 3 олімпійські цикли, Україна не мала такого представництва.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.