У Держдепі прокоментували дані про евакуацію працівників посольства США в Україні

Новини, Політика, Суспільство

Високопосадовець Державного департаменту США заперечив повідомлення низки американських ЗМІ про початок евакуації частини співробітників посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Голос Америки”.

Співрозмовник видання розповів, що наказ про евакуацію не надходив.

Інший представник Державного департаменту США повідомив, що Сполучені Штати зараз здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації, як завжди, у разі, якщо безпекова ситуація погіршиться.

Водночас він визнав, що громадян США попереджають про ймовірне вторгнення Росії на територію України, і вони вже можуть вилетіти звідти додому комерційними авіарейсами.

“Радимо громадянам США бути поінформованими про повідомлення щодо Росії, яка планує значні військові дії проти України. Якщо буде рішення змінити нашу позицію щодо американських дипломатів та їхніх родин, американські громадяни не повинні очікувати, що будуть евакуації за підтримки уряду США. Наразі для підтримки вильотів доступні комерційні рейси” – сказав представник Держдепу.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.