Попри «червону» зону дитсадки Івано-Франківської громади працюватимуть у звичному режимі

Новини, Суспільство

Дитсадки Івано-Франківської громади у “червоній” карантинній зоні працюватимуть у звичному режимі. Таке рішення ухвалили 22 січня на позачерговому засіданні комісії ТЕБ і НС міськради.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Учні 1-4 класів вчитимуться очно, учні 5-11 класів — дистанційно. Щодо позашкільної освіти, діти також навчатимуться дистанційно. Директори професійно-технічних училищ самостійно обиратимуть форму навчання.

За словами директора департаменту освіти і науки міської ради Ігоря Максимчука, станом на 22 січня у закладах загальної середньої освіти Івано-Франківської громади на COVID-19 хворіє 391 працівник, це — 9,5% від загальної кількості.

“Ми спостерігали динаміку захворюваності та відвідуваність учнів закладів освіти впродовж цього тижня. На початку тижня в нас було 13% відсутніх, а станом на п’ятницю — 27%”, — повідомив Ігор Максимчук.

З його слів, станом на 22 січня у школах та ліцеях громади хворіють 165 дітей, на самоізоляції перебувають 87 класів.

“У закладах дошкільної освіти показники хворих — менші. Там на COVID-19 хворіють дев’ятеро дітей та 51 працівник. На самоізоляції — 19 груп”, — сказав Ігор Максимчук.

Також на комісії ТЕБ і НС рекомендували директорам навчальних закладів самостійно міняти форму навчання, якщо ростиме захворюваність серед учнів.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.