COVID-19 на Франківщині: медики готуються до нової хвилі захворювання

Без рубрики, Здоров'я, Новини, Суспільство

У реанімаційному відділенні Івано-Франківської центральної міської лікарні, де лікують хворих проти COVID-19, перебувають п’ятеро пацієнтів. Усього тут – 14 ліжкомісць.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на лікарку-анестезіологиню та завідувачку відділення Іванну Дидик. З її слів, усі хворі – невакциновані. Їхній перебіг хвороби – важкий, ураження легенів складає від 70% до 95%.

“Четверо пацієнтів – на СІПАП-терапії, одна жінка – на керованій штучній вентиляції легенів у критично-важкому стані. Тобто робота в нас — далі напружена і складна ситуація. Пацієнти потрапляють у важких станах. Ми не розслабилися. Вакцинація в нас не на високому рівні. Зважаючи на свята, масові скупчення людей, що є сприятливими умовами для розповсюдження коронавірусу, ми очікуємо на збільшення пацієнтів”, – розповіла лікарка-анестезіологиня центральної міської лікарні Іванна Дидик.

Медики готуються до нової хвилі захворювання: ситуація з COVID-19 на ФранківщиніФото:

Заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак сказав, що наразі в області поменшало випадків госпіталізації хворих на коронавірус.

Медики готуються до нової хвилі захворювання: ситуація з COVID-19 на ФранківщиніФото:

Однак, каже, медики вже готуються до нової хвилі захворювання на COVID-19. Зі слів Володимира Дзьомбака, ріст захворюваності варто очікувати після різдвяно-новорічних свят.

“Є штам Омікрон. Особливістю цього вірусу є мутагенність і швидке поширення. Вже після свят, думаю, що у лютому, за прогнозами наших науковців, очікуємо поширення цього штаму в Україні. Однозначно, всі вакцини є дієвими й вберігають від штамів COVID-19”, – сказав Володимир Дзьомбак.

Медики готуються до нової хвилі захворювання: ситуація з COVID-19 на ФранківщиніФото:

На Прикарпатті є всі вакцини проти COVID-19, крім AstraZeneca, каже відповідальний за вакцинацію в області Микола Стовбан.

Зі слів директора обласного департаменту охорони здоров’я Володимира Дзьомбака, станом на 6 січня у лікарнях Івано-Франківщини 42% ліжкомісць завантажені хворими на COVID-19.

Медики готуються до нової хвилі захворювання: ситуація з COVID-19 на ФранківщиніФото:

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.